ریکلوزر

شرکت SOJO  به عنوان یکی از تولیدکننده های خوشنام در زمینه تجهیزات فشار متوسط و فشار قوی در شهر پکن کشور چین میباشد که موفق شده است تجهیز ریکلوزر های فشار متوسط خود را در سه سطح ولتاژی 15.5/27/38 kV تولید نماید. ریکلوزر تولیدی (با vacuum interrupter شرکت SIEMENS آلمان  و رله حفاظتی INGETEAM اسپانیا) دارای تایپ تست از آزمایشگاه معتبر KEMA هلند بوده و تاکنون در کشورهایی همچون استرالیا، کانادا، آفریفای جنوبی و … مورد بهره برداری قرار گرفته است. شرکت آتیه سازان انرژی آریا به نمایندگی از شرکت SOJO ارائه دهنده تجهیزات مانند سکسیونر ، سکسیونر گازی و… پشتیبانی فنی در کشور ایران می باشد.

شرکت آتیه سازان انرژی آریا با فعالیت های درخشان خود در صنعت برق و جهت ارتقاء سطح کیفی فناوری، خدمات و محصولات، تاسیس شده است. این مجموعه با طراحی و تجهیز سکشنلایزر فشار متوسط و انواع تجهیزات مانند سکسیونر هوایی و… فعالیت های خود را در بالاترین سطح آغاز کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت های مربوط در سایت مراجعه کنید.

مدارهای مجهز به یک مکانیسم نیاز به سیستم خودکاری دارند که بتواند به صورت کاملا اتوماتیک بعد از باز شدن و در صورت بروز هر گونه نقص احتمالی مدار شکن خودکار را ببندد. از سیستم ریکلوزر در تجهیزات مربوط به برق برای شناسایی به موقع مشکل و قطع به هنگام استفاده می شود. به دلیل روشن شدن مدارهای کوتاه در خطوط هوایی با استفاده از ریکلوزر قدرت به خط بعد از ایجاد یک مشکل کوچک بازگردانده می شود. تجهیزات برق در مدارهای خودکار در همه ی جهان به یکی از ضروری ترین تجهیزات برای حفاظت از سیستم های برق تبدیل شده است.

ساختار ریکلوزر

مداری که برای ریکلوزر طراحی شده است برای تشخیص زمانی است که جریان بالای برق وجود دارد و می تواند به قطع و وصلی دوباره این جریان کمک کند. با بستن دوباره خط به صورت کاملا اتوماتیک انرژی جدید به خط القا می شود. در صورت تداوم خطا ساختار ریکلوزر به گونه ای عمل می کند که بعد از چند بار کار کردن بخش اصلی را از بخش دارای مشکل جدا می کند. ریکلوزرها عمده تجهیزاتی هستند که در مدار به صورت اتوماتیک فعالیت می کنند و از تک فاز و سه فاز، روغن یا خلاء، قطع کننده، کنترل، الکترونیک یا هیدرولیک، نفت، هوا، اپوکسی و عایق در تجهیزات مربوط به برق بهره می برند. در صورت ایجاد مشکلاتی مانند افتادن درختان بر مدارهای برق و ایجاد مشکلات در این مدارها ضرورت استفاده از ریکلوزرها به خوبی احساس می شود. ریکلوزر تا سه مرتبه توانایی قطع و وصل شدن دارد و می تواند خرابی مدار را به صورت موقت متوقف کند.

بخش هایی که در ساختار ریکلوزر تعبیه شده است شامل سیستم های الکترونیکی است که بخش هایی از قبیل محافظت در برابر اضافه بار، تابلو، بسته شدن خودکار و کنترل دستی را دارد. ریکلوزرهای سه فاز به صورت ستونی نصب می شوند و محفظه های عایق بندی شده ای دارند که به وسیله ی گاز sf6 یا دی الکتریک جامد برای مواقعی که با ایجاد مشکل جرقه ای به وجود می آید به اطفاء آن می پردازند. به همین دلیل از ریکلوزها برای رفع مشکلاتی از قبیل صاعقه استفاده می کنند.

عملکرد ریکلوزر

تراشه های الکترونیکی در یک تیر برق به عنوان یک واحد کنترل نصب می شود. این تراشه های وظایفی از قبیل نظارت و کنترل محلی، محافظت و اندازه گیری، اتصال به سیستم و مراقبت از راه دور را به عهده خواهد داشت. وجود یک کنترل کننده و قطع کننده ی مدار در ریکلوزر اجازه می دهد تا با توجه به نیازهایی که از پیش تعیین شده اند تعداد بسته شدن ها توسط ریکلوزر مشخص شود. این کار می تواند به آسانی توان، جریان و ولتاژ را در زمانی که مدار قطع می شود در مرحله ی اول برنامه ریزی و بعد از آن ذخیره کند.

نقش رله ریکلوزر

تجهیزات مانند سیکسیونر دستی و ریکلوزر در مدارهای برق هر کدام نقش مهمی را ایفا می کنند. نقش ریکلوزرها ارائه ی داده ها در مورد وضعیت مربوط به خطوط برق، ولتاژ و توان و یا فرکانس می باشد. بهبود شبکه ای که دارای ولتاژ متوسط است و تحلیل و تشخیص عیب این شبکه از مهم ترین وظایف مربوط به ریکلوزر است. با توجه به این داده ها به آسانی می توان عملکردی را که شبکه ی ولتاژ متوسط دارد بهبود بخشید و با تجزیه و تحلیل درست از داده ها عیب آن را تشخیص داد. استفاده از این عملیات در خطوط توزیع هوایی و پست های مربوط به ترانسفورماتور می تواند علاوه بر نظارت بر باز و بسته شدن مدارها به یکپارچه سازی کنترل، حفاظت، اندازه گیری و عملیات هایی از این قبیل منجر شود. این کار باعث کم شدن قطعی ها به صورت خودکار خواهد شد. بالا بردن سطح کیفی سرویس دهی به مشتریان از این طریق و استفاده از ریکلوزها امکان پذیر خواهد بود.

نصب رله ریکوزر

تجهیزات سکسیونر سرتیری و ریکلوزرها با توجه به نیاز مدارهای برق تامین و نصب می شوند. ریکلوزرها در سیستم های الکترونیکی با توجه به تطابق آن با نیازهای سیستم مطابقت داده می شود. اغلب ریکلوزرها برای نصب در مکان های تعریف شده ای مانند وسیله ی اصلی حفاظت از سیستم در پست، در خطوط دور از پست برای تقسیم بندی خطوط طولانی به منظور جلوگیری از مشکلاتی که در کل سیستم به وجود می آید و جلوگیری از بروز خطایی که در منبع اتفاق می افتد، تعبیه می شود. همچنین برای حفاظت از خط اصلی که در معرض خرابی های ناشی از شاخه بر روی خطوط ترانک قرار دارند به نصب ریکلوزر می پردازند.

برای نصب و راه اندازی رله ریکلوز باید به شرایطی که برای نصب نیاز است به طور ویژه توجه کرد. دمایی که برای نصب مناسب است450- درجه ی سانتی گراد تا 850+ درجه ی سانتی گراد می باشد. نیاز به میزان رطوبت 100 درصدی هوا و ارتفاعی بالغ بر 3000 متر از سطح دریا نیز از جمله شرایط مربوط به نصب ریکلوزرها می باشد. به دلیل آسیبی که تکان های شدید به این محصول وارد می کند بهتر است در مکان هایی نصب شود که از ایجاد تکان در آن جلوگیری شود.

نتیجه گیری

برای مراقبت از مدارهای برق استفاده از تجهیزات مدرن ضروری می باشد. شرکت آتیه سازان با تولید این تجهیزات به صنعت برق کمک می کند و برای رفع مشکلاتی از قبیل ایجاد اختلال در سیستم برق رسانی تجهیزاتی مانند ریکلوزر تولید می کند. اهمیت استفاده از امکانات این تجهیزات زمانی مشخص می شود که موانعی مانند قطع درختان در خطوط برق اختلال موقت ایجاد کند و باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده شود. برای جلوگیری از بروز اختلال ریکلوزرها را در محل نصب می کنند تا تشخیص به موقع اختلال به قطع و وصل کردن خطوط برق بپردازد.